Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: febrer, 2022

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA ÒRBITES EXISTENCIALS I RECITAL POÈTICO-MUSICAL, DIVENDRES 25 FEBRER

Imatge
  Divendres 25 de febrer, 19h : Presentació de la revista   Òrbites Existencials,   amb   Prudenci Batalla i Carles Bort . Actuació del grup de poesia musicada  ETS i UTS .   Micro obert   amb poesia, cançó i performance. Veniu!   

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE NOSALTRES NO VÀREM PACTAR, LA TRANSICIÓ A PEU DE CARRER.

Imatge
  Dissabte 19 de febrer, 12 h. El company d'Agita't Gràcia, Xavier Oller, i soci de l'ateneu Rosa de Foc presenta el llibre NOSALTRES NO VÀREM PACTAR, LA TRANSICIÓ A PEU DE CARRER. Debat sobre la Transició, amb Carles Bort i Xavier Oller. El llibre ens parla de moviments estudiantils i veïnals a la Barcelona dels setanta . Presència llibertària als barris, lluites i repressió. Una crònica de la Transició que reivindica als anònims, escrita des de Gràcia , on s'analitza la formació dels Ateneus Llibertaris, les AAVV, i especialment la lluita per La Sedeta. Més de 40 entrevistes, múltiples arxius i molt treball d'hemeroteca per reviure la lluita dels que varen imaginar un altre societat a finals del franquisme Xavier Oller fa temps que es dedica a la recerca i recuperació històrica. Va ser membre fundador del Grup de Memòria Històrica de l'Ateneu Llibertari i forma part d'Agita't Gràcia i la seva secció de Memòria Històrica.

Presentació del llibre de pep Fornés LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA, LA MEMÒRIA COMPARTIDA.

Imatge
  Divendres 18 de febrer a les 7 de la tarda presentarem un dels millors projectes de memòria compartida de la Vila de Gràcia . El llibre de Pep Fornés LA FESTA  MAJOR DE GRÀCIA, LA MEMÒRIA COMPARTIDA. El llibre presenta relats de persones anònimes que ajuden a crear una fotografia de la nostra Festa Major en l’àmbit sociològic i antropològic amb relats de diverses èpoques. Es tracta d’un retrat social, cultural, etnològic i vivencial de Gràcia, Barcelona i Catalunya.. La Festa major, la nostra festa ens identifica com a vila i projecta al món el treball artesanal del veïnat, la riquesa cultural i associativa del barri i el tarannà cooperatiu de les seves gents, de tots nosaltres. Veniu, perquè la memòria compartida és la memòria en majúscula, perquè la memòria compartida som nosaltres, totes i tots!

DIVENDRES 11 DE FEBRER. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE PUTAS, REPÚBLICA Y REVOLUCIÓN

Imatge
  DIVENDRES 11 DE FEBRER A  LES 19H 🕰️. A L'ATENEU ROSA DE FOC (/ ROBÍ, 5, BCN). Aquest llibre és un mapeig d'allò invisible, arqueologia d'una realitat: la de les treballadores sexuals durant el període republicà, la revolució i la guerra. Aquesta no només ha estat negada i esborrada de tots els mapes (els socials, els polítics, els acadèmics i fins i tot els militants), sinó que les seves protagonistes han estat condemnades a la inexistència.  Això ha obligat a resignificar documents com les fitxes policials o mèdiques (els mecanismes de control dels cossos de les dones), o a reconstruir fragments de memòria amb els testimonis de tercers, com els que figuren en algunes obres literàries, històriques o biogràfiques. Tot per comprendre en quin context havien de desenvolupar les seves estratègies vitals i polítiques les dones que exercien la prostitució.  Enfront de l'hàbit històric i historiogràfic que les presenta com a agents socials de contagi no ja sanitari, sinó...